måndag 9 maj 2011

Det var väl på tiden

Jag har verkligen ingen tid att blogga nu för tiden. Skolan tar all energi från mig.. som tur var så är det sommarlov om några veckor! Ska bli så härligt. :)

Denna veckan är min storebror hemma, så nu går all tid åt till det varvat med ett mastodont skolarbete i hållbar affärs- och produktutveckling. 

Men jag tänkte ändå att jag skulle kika in i mitt kök och hinna bjussa på ett recept!




Pasta med oxfilé och pepparsås (4 portioner)

4 portioner valfri pasta (jag valde penne)
400 gram oxfilé
Mixade grönsaker, broccoli, paprika, purjolök, svamp etc - ta vad du känner för!
1 burk creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
Pepparmix, Rosepeppar, Svartpeppar och salt
Lite chilli eller sambal oelek.
Oxfond


Gör såhär:

Koka pastan enligt anvisningar. Bryn sedan oxfilén på hög värme och lägg sedan i grönsakerna och bryn med en stund, salta och peppra samt chilli. När grönsakerna börjat få färg, häll då på fond, grädde och cremefraiche. Koka ihop till en god sås och ta lite soya för färgens skull. Just i sådana här rätter brukar jag hälla i den kokta pastan i såsen och låta den koka med i någon minut. Låt därför pastan vara al dente när du häller av den, om du vill kan du även hälla i lite pastavatten i såsen. På detta sättet blir pasta krämigt god och viger sig med såsen! Servera direkt, smaklig spis!




1 kommentar: