tisdag 18 januari 2011

pasta med grönpepparsås

första receptet på jättelänge, busenkel vardagsmat

kyckling eller fläskfilé med grönpepparsås (4 portioner)

ca 800 gram Kyckling/fläskfilé (i mindre bitar)
ca 4 dl matlagningsgrädde (alt. 3 dl grädde och 1 dl creme fraiche)
ca 2 dl vitt vin
ca 2 msk kyckling/köttfond
1 gul lök alt. purjolök (som du gillar den bäst)
salt, peppar, och grönpepparkrydda.
Några stänk soya

Gör såhär:

Börja med att bryna löken och köttet tills det är gyllenbrunt. Häll sedan på salt, peppar och grönpepparkrydda (jag brukar låta kycklingen eller fläskfilen ligga och dra i en halvtimma i kryddorna för att få bättre smak). Häll på vinet och låt koka bort lite innan du tillsätter fond och grädde/creme fraiche. Om man låter köttet ligga och dra i såsen riktigt länge så blir det mört och gott.. Tillstätt mer  kryddor efter behag och några stänk soya för syns skull. Servera med en god sallad, en flaska vin och till trevligt sällskap :)

god krydda från tyskland

sådär charmigt? såg bättre ut andra gången!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar